Strong bond. Strong Body

De zorg van een baby kan voor fysieke en emotionele spanningen zorgen. Door gebrek aan slaap en een hormonale disbalans is het erg moeilijk voor moeders (en ouders) om de extra tijd en energie te vinden om voor zichzelf te zorgen, laat staan te sporten. Maar wat als sporten en bewegen precies dat is wat jullie nodig hebben?

Op regelmatige basis bewegen en een wekelijkse workout gaat je algemene energie-level verhogen, hetgeen noodzakelijk is voor die nachtelijke voedingen of sus-momentjes.

Sporten verbetert je humeur en werkt preventief tegen postnatale depressie. Wanneer je dan ook nog eens kan sporten met andere mama’s voel je je extra gesteund en maak je misschien wel nieuwe vrienden.

Je zal door de uitgebalanceerde oefeningen je snel fitter en beter gaan voelen. Je lichaam en geest  wordt sterker en je spieren strakker. Zeg maar bye bye tegen die baby-belly en omhels je nieuwe strong mom body.

Je versterkt niet alleen je lichaam maar ook de band met je kind. Pure quality-time waar je baby kan genieten van leuke bewegingen.

Elke Berx

 • Mama van Floris
 • gediplomeerd vroedvrouw
 • gediplomeerd personal coach

Het concept Strong mom and me is ontstaan uit een persoonlijke nood. Toen ik pas mama werd wou ik graag sporten, maar het is moeilijk om opvang te vinden voor korte tijdspannes. De ideale oplossing was mijn kindje meenemen, maar dat is niet zomaar overal mogelijk. Je krijgt rare blikken als je kindje begint te huilen of het is niet veilig. Bovendien waren veel opties erg duur!

Ik wil een veilige en ondersteunende omgeving aanbieden waarin moeders samen met hun baby een leuke workout kunnen beleven. Sporten zonder een schuldgevoel, samen met andere moeders. Ik wil moeders begeleiden op sportief vlak met de juiste oefeningen, maar ook als vroedvrouw advies kunnen geven waar nodig.

De naam Strong mom and me heb ik gekozen omdat ik vind dat vrouwen, en in het bijzonder moeders, sterk zijn. Ik wil hun daarin nog laten groeien. Zowel fysiek als mentaal.

“ik kijk er naar uit je te ondersteunen in je avontuur van het moederschap en je te helpen groeien tot een fittere, gezondere en vooral gelukkige STRONG mom

Info lessen

Strongmom & me group-workout

Deze groepslessen zijn een geweldige manier om even uit huis te komen, stevig te sporten en nieuwe vrienden te maken. Een effectieve workout SAMEN met je baby in een aanmoedigende en ondersteunende omgeving.

De oefeningen zijn een combinatie van algemene krachttraining (waarin je baby als gewicht fungeert), cardiotrainingen en core-stability , met extra zorg voor de bekkenbodemspieren. Deze mix zorgt er voor dat je je in no time een STRONG MOM voelt.

 

 • elke maandag (uitgezonderd schoolvakanties)
 • 10:00u
 • 7 euro per les, korting met 10 beurten kaart
 • vanaf 6 weken tot 10 maanden
 • de Kimpel (gevechtzaal)
  Eikenlaan 25, 3740 Bilzen

Buggy bootcamp

Buggy bootcamp is ontwikkeld om terug fit te geraken, sterker te worden en je core te ontwikkelen. We trekken naar buiten om een parcours te volgen met je buggy.

Dit is meer dan enkel je buggy vooruit duwen! We gebruiken de buggy, trappen, bankjes, heuvels en je eigen lichaamsgewicht om oefeningen uit te voeren. Je kindje zal het geweldig vinden om onderweg te zijn en jou te helpen uitgroeien tot een STRONG MOM.

 

 • elke zaterdag (afhankelijk van seizoen)
 • 10:00u
 • 7 euro per les, korting met 10 beurten kaart
 • van 6 maanden tot kleuter
 • locatie Hoeselt of Bilzen

Reserveren

Lieve strongmoms & baby’s! Mijn lichaam geeft aan rust nodig te hebben. Als strongMOM kies ik dan ook resoluut voor mijn gezin en voor de baby in mijn buik. De activiteiten van strongmomandme worden daardoor even stilgelegd tot na de geboorte. Dit geeft me weer de tijd om te werken aan betere en aangepaste workouts en nieuwe concepten, bootcamps & challenges.
Alvast bedankt voor het begrip en het vertrouwen

Terug in de zomer van 2018 !